Met Hittra bouwen we bedrijven: InputDriven

14 februari 2024 | Nick | Ventures

InputDriven, een nieuw bedrijf dat gedreven wordt door innovatie en duurzaamheid. Deze lancering betekende niet alleen het begin van een nieuw bedrijfsavontuur, maar ook een veelbelovende stap naar een groenere en duurzamere toekomst. In dit artikel verkennen we het verhaal achter InputDriven en hoe het zich inzet voor een positieve verandering in de transportsector.

image-side

Het eerste half jaar

 Start van het bedrijf in januari 2023

InputDriven is een van de bedrijven die zijn gestart onder de vlag van Hittra. In januari 2023 hebben we vol enthousiasme de start van dit nieuwe bedrijf gevierd. Het was het begin van een avontuur waarbij we ons richten op het verlagen van de uitstoot van wagenparken. Dit doen we door het reductiepotentieel inzichtelijk te maken.

Eerste klanten en ontwikkeling platform

Na onze start in januari hebben we ons meteen gericht op het vinden van de eerste klanten. We geloven dat awareness en educatie essentieel zijn om gedragsverandering te bewerkstelligen. Daarom hebben we actief bestuurders geïnformeerd en gemotiveerd om zuiniger te rijden. Dit hebben we gedaan door het ontwikkelen van een innovatief platform.  Het platform stelt ze in staat om hun rijgedrag te monitoren en te verbeteren.

Huisstijl ontwikkeld en doorgevoerd

Een sterke visuele identiteit is belangrijk voor een bedrijf. Daarom hebben we bij InputDriven veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een huisstijl die past bij onze missie en waarden. We hebben deze huisstijl consistent doorgevoerd in al onze communicatie-uitingen, zodat we herkenbaarheid creëren en een professionele uitstraling hebben.

image-side

Het tweede half jaar

Delen informatie via een blog

We geloven in transparantie en kennisdeling. Daarom hebben we regelmatig geblogd over belangrijke onderwerpen op het gebied van duurzame mobiliteit en het verminderen van uitstoot. Op deze manier willen we niet alleen informatie verstrekken, maar ook inspireren en bewustwording creëren.

Whitepaper geschreven: E-book Duurzame Mobiliteit voor Werkgevers

Om werkgevers te informeren en te helpen bij het verminderen van de uitstoot binnen hun wagenpark, hebben we een whitepaper geschreven. In dit e-book, genaamd “Duurzame Mobiliteit voor Werkgevers”, geven we handige tips en praktische inzichten die werkgevers kunnen implementeren om de uitstoot te verminderen. Het doel is om bedrijven bewust te maken van hun impact op het milieu en hen te stimuleren duurzamere keuzes te maken.

Gesprekken met onze partners

We hechten veel waarde aan samenwerking en het delen van kennis. Daarom hebben we gesprekken gevoerd met o.a. Crossyn en Veilig Verkeer Nederland om te kijken hoe we gezamenlijk kunnen werken aan het verminderen van uitstoot en het bevorderen van veiligheid op de weg. Samen kunnen we sterker staan en meer impact maken.

Ontwikkeling App (september/ oktober release)

In oktober van dit jaar hebben we onze nieuwste ontwikkeling gelanceerd: een app waarmee bestuurders nog beter inzicht krijgen in hun rijgedrag en gemotiveerd worden om zuiniger te rijden. We zijn ervan overtuigd dat deze app een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verminderen van de uitstoot en het creëren van bewustwording.

image-side

De toekomst

Teamuitbreiding per eind januari 2024

Om onze groeiambities waar te maken, hebben we ons team uitgebreid per eind januari 2024. We zijn verheugd om nieuwe talenten en experts aan boord te hebben die ons zullen ondersteunen in onze missie om wagenparken duurzamer te maken.

Met trots kunnen we terugkijken op het afgelopen jaar bij InputDriven. We hebben stappen gezet, doelen behaald en zijn klaar voor de volgende fase van ons avontuur. Samen met Hittra blijven we bouwen aan bedrijven die impact maken op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit.

Krijg inzicht in de CO2-uitstoot van jouw wagenpark en reduceer deze door de hulp van ons platform

Onze missie is het verlagen van de uitstoot van wagenparken door het reductie potentieel inzichtelijk te maken. Dit doen we door bestuurders actief te informeren en te motiveren om zuiniger te rijden.

Bekijk de website

Ook interessant

Hittra en Bax People Support lanceren platform voor noodopvang
11 juni 2024 | Hittra | Ventures

Hittra en Bax People Support lanceren platform voor noodopvang

Dit nieuwe platform is een doorbraak in de efficiëntie en het beheer van opvanglocaties in Nederland.

Lees meer
De kracht van merkimplementatie
19 oktober 2023 | Nick | Algemeen

De kracht van merkimplementatie

In deze blogpost verkennen we wat merkimplementatie inhoudt, waarom het essentieel is voor elk bedrijf en hoe je het effectief kunt aanpakken.

Lees meer
Harbor51: Een innovatief succes van Hittra
19 oktober 2023 | Jonathan | Ventures

Harbor51: Een innovatief succes van Hittra

In dit artikel duiken we dieper in op wat Harbor51 precies inhoudt, waarom het zo'n succes is en hoe het bijdraagt aan de groei van groothandels wereldwijd.

Lees meer