Wat zijn jouw kernwaarden?

12 augustus 2023 | Nick | Algemeen

In dit artikel nemen we je mee in onze kernwaarden en leggen we je uit waarom het zo belangrijk is om deze op te schrijven als organisatie.

Waar sta jij als organisatie voor?

In de wereld van ondernemen is het cruciaal om te weten wie je bent, waar je voor staat, en wat je wilt bereiken. Dit geldt voor individuele ondernemers, maar ook voor organisaties zoals Hittra. Een van de manieren waarop je deze essentiële aspecten van je bedrijf kunt vastleggen en communiceren, is door het formuleren en opschrijven van je kernwaarden. In dit artikel nemen we je mee in de waarde van kernwaarden, met een kijkje naar die van Hittra, een organisatie die avontuurlijk, fun, energiek, aanvaardend, nuchter familiair en een tikkeltje ambitieus is.

Kernwaarde 1: Ondernemend

Voor Hittra is ‘ondernemend zijn’ meer dan alleen een woord. Het is een levensstijl, een mantra, en een kompas dat ons leidt. Ondernemen, volgens Hittra, betekent pionieren, kansen zien en creëren. Het is een voortdurend creatief proces waarbij win-win voorop staat. Dit betekent samenwerken om de beste oplossingen te vinden. Slimme oplossingen die ervoor zorgen dat je tijd overhoudt voor de leuke dingen van het leven. Deze kernwaarde staat ook voor balans en groei, niet alleen voor henzelf, maar ook voor talenten en duurzame ondernemingen. Het is wat wij willen nalaten en waar wij ons verantwoordelijk voor voelen.

Kernwaarde 2: Oprecht

Bij Hittra is eerlijkheid en openheid vanzelfsprekend. We staan met beide benen op de grond en streven naar oprechte groei van mensen, talenten en ondernemingen. Deze kernwaarde spreekt van integriteit en betrouwbaarheid. Het betekent dat wij bereid zijn om de waarheid te spreken, zelfs als het moeilijk is. Dit schept vertrouwen, zowel intern als extern, en draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur.

Kernwaarde 3: Bekwaam

Ondernemen is als een groot avontuur, en Hittra is er om je de weg te wijzen. Deze kernwaarde belichaamt onze rol als gids in de ondernemerswereld. Wij hebben de route van het ondernemen al meerdere keren gelopen en weten welke obstakels je kunt tegenkomen. Onze kennis en ervaring van ondernemen is een waardevolle troef voor anderen die dezelfde reis maken. Hittra brengt niet alleen kennis, maar ook energie en enthousiasme over aan degenen die we begeleiden.

Waarom kernwaarden belangrijk zijn

Nu we de kernwaarden van Hittra hebben besproken, laten we eens kijken waarom het zo belangrijk is voor een organisatie om haar kernwaarden vast te leggen.

1. Richting en Focus: Kernwaarden fungeren als een kompas dat de koers van een organisatie bepaalt. Ze helpen bij het nemen van beslissingen en prioriteiten stellen.

2. Cultuur en Identiteit: Kernwaarden vormen de kern van de bedrijfscultuur en bepalen de identiteit van de organisatie. Ze creëren een gemeenschappelijk begrip van wat belangrijk is.

3. Externe Communicatie: Kernwaarden dienen als een manier om aan klanten, partners en de samenleving te laten zien waar je voor staat. Ze kunnen een positieve indruk achterlaten en loyaliteit opbouwen.

4. Werving en Behoud van Talent: Organisaties met duidelijke kernwaarden trekken vaak mensen aan die zich ermee kunnen identificeren. Ze dragen bij aan het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers.

5. Prestatie en Succes: Kernwaarden kunnen een directe impact hebben op de prestaties en het succes van een organisatie. Ze helpen bij het stellen van doelen en beoordelen van prestaties.

Het opschrijven van kernwaarden, zoals wij bij Hittra hebben gedaan, is niet slechts een oefening in woorden. Het is een krachtig hulpmiddel om de visie en missie van je organisatie te versterken en om je richting te geven aan groei en ontwikkeling. Dus, of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, overweeg om je kernwaarden op te schrijven en ze te omarmen als leidraad op je eigen avontuurlijke ondernemersreis.

Ook interessant

Met Hittra bouwen we bedrijven: InputDriven
14 februari 2024 | Nick | Ventures

Met Hittra bouwen we bedrijven: InputDriven

Lees meer
De kracht van merkimplementatie
19 oktober 2023 | Nick | Algemeen

De kracht van merkimplementatie

Lees meer
Harbor51: Een innovatief succes van Hittra
19 oktober 2023 | Jonathan | Ventures

Harbor51: Een innovatief succes van Hittra

Lees meer